Recept: Mini geitenkaasfondue

Ingrediënten
Voorgerecht voor 4 personen

250 gram Milde Geitenkaas
200 ml droge witte wijn
2el verse bieslook
2 zoete appels
1 ciabatta brood
100 gram walnoten
1 teentje knoflook
4 tl maïzena
paprikapoeder
zwarte peper, versgemalen
4 kleine ovenschaaltjes (à 150 ml inhoud)


Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 175°C. Rasp de geitenkaas vrij grof. Wrijf de ovenschaaltjes in met een gehalveerd teentje knoflook. Verdeel de kaas over de schaaltjes. Roer in een kopje de maïzena los met een scheutje wijn en meng met de rest van de wijn. Schenk dit mengsel over de kaas en verdeel de bieslook, paprikapoeder en wat verse peper erover. Zet de schaaltjes ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kaas goed gesmolten is. Snijd de ondertussen de appels in partjes.

Onze serveersuggestie
Serveer de schaaltjes per persoon op een bord en garneer met de stukjes appel en wat ciabattabrood om te dippen.


Terug