Kaasaardappels uit de oven

Bereiding

Schil de aardappels en kook ze in ca. 20 minuten in water met wat zout. Verwarm de oven voor op 220 °C. Rasp de kaas. Wrijf een ovenschaal in met een gehalveerd teentje knoflook en vet de schaal in met wat boter. Roer wat zout en peper en de mosterd door de yoghurt. Snijd de gekookte aardappelen in plakjes en beleg hiermee de bodem van de ovenschaal. Bestrooi met zout, peper, nootmuskaat en wat kaas. Leg hierbovenop weer een laagje aardappelplakjes en bestrooi deze opnieuw met kruiden en kaas. Herhaal dit tot de aardappels op zijn. Dek het geheel af met het yoghurtmengsel en enkele klontjes boter naar smaak. Zet de schaal in het midden van de oven en bak in ongeveer 20 minuten goudbruin.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 gram Belegen Boerenkaas
  • 1 kilo vastkokende aardappels
  • 250 ml yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • boter
  • 2 tl pittige mosterd
  • nootmuskaat
  • zout en peper (versgemalen)
  • ovenschaal

Deze kaas hebben we gebruikt:

Laverdoncker Boerderijkaas Belegen