Recept: Kaas-wijn combinaties

Ingrediënten
Onze suggesties voor de feestdagen
• No. 6 Oude kaas
Een stevige rode Bordeaux, bij voorkeur houtgerijpt.

• Milde Geitenkaas
Een witte Chardonnay

• Maasdammer Gatenkaas
Rode Beaujolais

• Belegen Boerenkaas
Rode Bourgogne

• Morbier
Rode wijn uit Zuid Frankrijk bijvoorbeeld Corbière

• Landana koe bleu
Rode Bourgogne

Onze suggesties voor de aankleding
Serveer er olijven, noten en druiven bij. Verschillende soorten brood en toast maken het af.


Bereidingswijze
Kaas en wijn zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar niet elke wijn past bij elke kaas en andersom. Welke wijn u kiest, hangt natuurlijk af van uw persoonlijke smaak. Een paar tips om u op weg te helpen.
• Hoe harder en donkerder de kaas, hoe voller en steviger de wijn.
• Hoe witter en verser de kaas, hoe frisser en fruitiger de wijn.
• Naast wijn combineren ook port, sherry en zelfs bier uitstekend bij kaas.
• Het is belangrijk dat de wijn en de kaas, goed met elkaar in harmonie zijn. Dan zullen de beide smaken elkaar versterken.
• De smaken mogen elkaar nooit overheersen


Terug